Volledig scherm
© Thinkstock

'Ouder worden gaat steeds sneller naarmate je ouder wordt'

DOOR DE LEZERLezers schrijven op deze plek een column, gedicht of verhaal over wat ze bezighoudt. Deze keer Piet Koolen uit Kaatsheuvel.

'Ouder worden gaat sneller hoe ouder je wordt'. Een uitspraak die ik me nog goed kan herinneren van mijn moeder. Ik ben bijna 60 jaar en zie de wereld om mij heen snel veranderen. Terrorisme en aanslagen staan bijna dagelijks vermeld in de kranten. In Manchester, Parijs, Berlijn, Nice en Barcelona worden onschuldige mensen doodgeschoten of omvergereden, met vele tientallen onschuldige slachtoffers als gevolg. Hoe is het mogelijk in onze zo beschaafde maatschappij.

En hoe vaker deze gebeurtenissen, hoe 'normaler' we het gaan vinden. Het is een onderdeel van ons dagelijks bestaan geworden waar we schijnbaar maar aan moeten wennen.

Moderne aanpassingen

Zelf werk ik bijna 40 jaar in de retailwereld, de wereld van supermarkten, van mooie en lekkere producten, vriendelijke klanten en hardwerkende collega's. Ook daar gaat het snel. Een cursus wordt e-learning, een werkbespreking wordt een bila, vrije dagen moet je digitaal aanvragen waarna een digitaal antwoord volgt en als je niet op kantoor kunt zijn gaan we skypen. Snelle en moderne aanpassingen die noodzakelijk zijn voor het bedrijf.

En binnen elk bedrijf lopen 'snelle' mensen die het beter weten, je hebt het goed gedaan maar... Dit zijn onze carrièreplanners en medewerkers voor de toekomst. En ondanks deze snelheid probeer ik me toch elke dag te realiseren: wat was vandaag positief en wat mijn succesmomentje? Vervelende zaken wil ik snel vergeten.

Genieten

Ik wil zelf (nog) meer gaan genieten van de gewone alledaagse dingen, van de natuur, een goede voetbalwedstrijd en natuurlijk van mijn kinderen en prachtige kleinkinderen. Ik geloof ook nog steeds in de kracht en de mildheid van de mensen, die echt iets aan onze wereld willen doen. De wereld moet toch verder, is het niet voor ons dan toch voor onze kinderen en kleinkinderen die een mooie maatschappij verdienen.

Het gaat allemaal snel en nog sneller, maar hoort dit niet gewoon bij ouder worden en moet ik niet zo zeuren maar er gewoon aan wennen!

Heeft u ook een verhaal, gedicht of column geschreven die u graag wilt delen? Stuur een e-mail naar mailto:mijnbd@bd.nl

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement