Volledig scherm
De kampioenen van The Quicly Dancers. © Reduit005 Bd

Rolstoeldansgroep The Quickly Dancers bestaat 25 jaar

DOOR DE LEZERRolstoeldansgroep The Quickly Dancers uit Zeeland bestaat in januari 2018 25 jaar. Destijds is de club gestart in danszaal Stevens in Volkel door Riky van der Bolt. Om dit jubileum te vieren op 14 januari 2018 zijn wij op zoek naar oud-leden. Wij willen een leuke bijeenkomst houden met veel mogelijkheden tot dansen. Ook zullen er demonstraties van de huidige leden worden verzorgd.

De dansgroep is in januari 1993 opgericht door Riky van der Bolt uit Zeeland. Zij danste met haar man Tiny wedstrijden. Daar had zij vriendschap aan een vrouw die door MS in de rolstoel belandde. Hierdoor is Riky gaan rolstoeldansen. Zij heeft ook deelgenomen aan de Europese kampioenschappen. Toen besloot Riky om ook dansles te gaan geven in rolstoeldansen. Er meldden zich 3 dansers in rolstoel aan. Silvia Manders en Arna en Ben van Vugt uit Odiliapeel en Carla Verwegen uit Zeeland. Ben danste met Arna als staande partner en voor Silvia en Carla werden vrijwilligers gezocht. Debby van der Bolt (dochter van Riky en Tiny) ging met Carla dansen.

Wedstrijden

 Het dansen ging zo goed dat ook al snel werd deelgenomen aan wedstrijden. Ook demonstraties stonden toen al op de agenda. Er zijn door de jaren heen veel mensen les gaan geven. Omdat dansen intensief is en zeker voor mensen met een lichamelijk beperking, is het ledental sterk wisselend. Noodgedwongen moeten leden soms afhaken. Gelukkig komen er ook regelmatig nieuwe leden bij. Doorgaans heeft onze club 22 actieve leden. Momenteel zijn 20 leden actief en kunnen we gelukkig ook rekenen op onze vrijwilligers. Dit zijn vaak de ouders van onze leden en daar zijn wij erg blij mee.

Diverse kampioenschappen zijn behaald door onze leden. Zowel Nederlandse, Benelux als Europese kampioenschappen, voor zowel de combiparen als de duo paren. En Silvia Manders is nog steeds lid, dus in januari al 25 jaar!

Voor de reünie graag contact opnemen met ineverwegen@gmail.com

In de rubriek Door de lezer schrijven lezers over wat hen bezighoudt. Wilt u ook uw verhaal, gedicht of column insturen? Stuur dan een e-mail naar mailto:mijnbd@bd.nl

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement