Martin Jol, Mohammed Hamdi en Aleksandar Rankovic gaan bij ADO aan een nieuw team bouwen .
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Jol, Mohammed Hamdi en Aleksandar Rankovic gaan bij ADO aan een nieuw team bouwen . © BSR Agency

ADO maakt flinke ommezwaai: salarisplafond van 2 ton en minder routiniers

Nu de nieuwe technische staf rond is, kunnen ze bij ADO Den Haag aan de slag met de grootste uitdaging van de zomer: de bedaagde spelersgroep verversen. Daarvoor maakt de club een rigoureuze ommezwaai in het beleid.

Quote

Het elftal dat zich in de eredivisie zal moeten handhaven, gaat om de ervaren middenvel­ders Lex Immers en John Goossens gebouwd worden

Met Cain Seedorf en Atilla Agirman legde ADO Den Haag in de afgelopen week opnieuw twee talenten uit eigen opleiding vast. De club lijkt met hagel te schieten. Maar, zo legt Martin Jol uit, er zit een gedachte achter. De 64-jarige Hagenaar staat sinds een week aan het hoofd van het nieuwe technisch hart en probeert met alles wat hij doet waarde op het veld te creëren.

Bijvoorbeeld door veelbelovende spelers als Seedorf en Agirman vast te leggen, al is het nog maar de vraag of een enkeling straks doorbreekt. Dat het hier voetballers met een Surinaamse respectievelijk Turkse achtergrond betreft is ook geen toeval. ,,De club moet een doorsnee zijn van Den Haag met zijn multiculturele samenleving”, zegt Jol. Daarnaast krijgt de nieuwe technische staf met oud-spelers als Aleksandar Rankovic, Richard Knopper en Rick Hoogendorp voor supporters een herkenbaar gezicht.