Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax bevestigt: Promes voor maximaal 17,2 miljoen naar Amsterdam

De overstap van Quincy Promes naar Ajax is rond. De Amsterdammers hebben de toptransfer vanavond bevestigd. De 27-jarige aanvaller komt over van Sevilla en sluit op 8 juli aan bij de selectie van trainer Erik ten Hag.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat Promes voor vijf jaar zou gaan tekenen bij de Amsterdamse landskampioen, het was wachten op de bevestiging. Die volgde maandagavond. Promes kost Ajax in eerste instantie 15,7 miljoen, dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 17,2 miljoen.

Promes stond hoog op het wensenlijstje van trainer Erik ten Hag die hem meemaakte als trainer van Go Ahead Eagles in de eerste divisie. Hij kan ook de goedkeuring dragen van rvc-lid Danny Blind, die hem als bondscoach van Oranje veel liet spelen. De transfer hoeft geen gevolgen te hebben voor het aantrekken van Steven Bergwijn. In de aanvaller van PSV blijft Ajax geïnteresseerd.

Promes, in wie Ten Hag ook een nummer tien ziet, speelde pas één seizoen voor Sevilla dat hem een jaar geleden voor twintig miljoen euro overnam van Spartak Moskou. Promes doorliep de jeugdopleiding van Ajax en is Amsterdammer. Via Haarlem kwam hij in de jeugdopleiding van FC Twente, waarna hij via een huurjaar bij Go Ahead Eagles weer bij FC Twente terecht kwam.

,,Het voelt als thuiskomen”, zei de 27-jarige Promes, met een verwijzing naar het verleden. ,,Het is heel apart. Ik ben hier ooit als kleine jongen binnengelopen, nu kom ik hier als man. Nadat er voor de eerste keer contact was met Ajax dacht ik, dit is niet realistisch. Ik was pas bezig met mijn eerste jaar in Spanje, het plan was niet zo snel al een vervolgstap te maken. Het is er toch van gekomen. Nu wil ik de mensen hier blij maken met mijn spel.”