AD-columnist Hugo Borst
Volledig scherm
PREMIUM
AD-columnist Hugo Borst © AD

Ajax laat zich al 33 maanden van zijn slechtste kant zien

ColumnColumnist Hugo Borst las tijdens weer een voetballoos weekend het nieuwe boek over Abdelhak Nouri, waarin Ajax er niet bepaald goed vanaf komt. ,,Ajax is stervensrijk, Edwin. Dit gaat om warmte.”

Uit het boek Abdelhak Nouri - Een onvervulde droom blijkt dat Ajax vanaf het moment dat ‘Appie’ neerging tot aan de dag van vandaag grote fouten maakt en niet koninklijk opereert. En plots was mijn bankje in de zon tijdens het lezen een tijdmachine. Ik werd gekatapulteerd en kwam in 1988 uit. Een brommerige stem aan de telefoon. Zwaar ademende man: ,,Hugo. Ik zeg je nu dat je voorzichtig moet zijn. Van mij heb je niks te duchten, maar de medische wereld zit anders in elkaar.’’

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”