Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Robben. © BSR Agency

Arjen Robben terug naar PSV? De voors en tegens

Hij wil het liefst nog door, maar niet ergens om plek vijf of zes spelen. Amerika, Japan, de woestijn? Niet aan de orde. Zijn fragiele lijf legt hij graag in vertrouwde medische handen. Zo bezien lijkt PSV één van de weinige logische opties voor Arjen Robben. Wat zijn voors en tegens in dat geval?

Door Maarten Wijffels

De voors:
Toen hij laatst zijn comeback maakte voor Bayern tegen Hannover 96, kreeg hij een staande ovatie van het publiek. Het was zo indrukwekkend, vertelde Robben vorige week, dat zijn vrouw er een video van maakte met haar mobieltje. ,,Iets wat ze normaal nooit doet.’’ Het doet terugdenken aan de laatste staande ovatie die hij hiervoor kreeg in een clubwedstrijd. Dat was in de herfst van 2016 in Eindhoven. Met Bayern speelde Robben Champions League tegen PSV. Het werd zo’n avond die je je voorstelt bij iemand die op het oude nest terugkeert. Warm bad. Kippenvel. ‘Het contract ligt al klaar’, stond op een spandoek.

PSV zette ook afgelopen december de deur direct open toen Robben zei te gaan vertrekken bij Bayern. ,,Een speler zoals Arjen is altijd welkom,’’ zei trainer Mark van Bommel. Om zijn kwaliteiten. En omdat ‘het top zou zijn voor de jonge PSV-spelers’. Vijf maanden later staat die uitnodiging nog steeds.