AZ-Ajax zondag definitief met publiek in Alkmaar

Stadion vrijgegevenDe topper tussen AZ en Ajax kan komende zondag, 15 december, met publiek in het stadion van de Alkmaarse club worden gespeeld. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders aan de directie van AZ laten weten.

De gemeente Alkmaar en TNO hebben na inspectie geconcludeerd dat het stadion weer veilig is. Eind deze week worden voor alle zekerheid de genomen maatregelen nog eens gecontroleerd.

,,In samenspraak met de gemeente Alkmaar en het onafhankelijke ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is dinsdag besloten dat de thuishaven van AZ weer veilig is”, meldt AZ op de eigen website.

Volledig scherm
© ANP

Een deel van het dak van het stadion van AZ stortte in augustus in, waardoor de Alkmaarse club de thuiswedstrijden de afgelopen maanden elders afwerkte. Intussen werd het dak van het stadion gedemonteerd. AZ speelde alle competitiewedstrijden in het stadion van ADO Den Haag en week voor de Europa League een keer uit naar het onderkomen van FC Twente.

,,Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen”, meldt het college.

Het duel tussen AZ en Ajax, respectievelijk de nummer 2 en 1 in de eredivisie, begint zondag om 16.45 uur.