Volledig scherm
Scheidsrechter Remco Schul stuurt Iris Epping, huisfotograaf van Silvolde, achter de afrastering. Epping wilde met haar camera bewijzen dat de bal de lijn gepasseerd was. © Theo Kock

Bal over de lijn of niet? Scheids niet gediend van amateur-VAR die veld bestormt

Het was geen alledaags beeld. Huisfotograaf Iris Epping van hoofdklasser Silvolde stormde zondag, met camera, het veld op tegen RKZVC om arbiter Remco Schul te wijzen op een in haar ogen foutieve beslissing.

Wat was er gebeurd?  Na een uur spelen leek Silvolde in Zieuwent in de Achterhoekse derby op een 1-2 voorsprong te komen door Mike van Aken. RKZVC-doelman Huib Jonkman tikte de bal, die wel of niet de achterlijn had gepasseerd, weer in het veld.

Scheidsrechter Remco Schul wees in eerste instantie naar het midden, maar keurde na interventie van zijn assistent Bas Seegers uit Etten het doelpunt alsnog af. Het leidde tot hectische taferelen. Seegers en Schul kregen de volle laag van Silvoldse spelers én fans. Huisfotograaf Epping kwam zelfs het veld op om Schul te wijzen op zijn vermeende fout. Ze wilde hem een foto tonen waarop zichtbaar zou zijn dat de bal de achterlijn volledig gepasseerd had.

De arbiter was daar niet van gediend en stuurde Epping gedecideerd van het veld. De derby eindigde onbeslist: 1-1.