Volledig scherm
Kaj Sierhuis (l) en Javairô Dilrosun (m), de doelpuntenmakers aan de zijde van Jong Oranje. © BSR Agency

Beauty van Dilrosun helpt Jong Oranje voorbij Jong Engeland

Door een schitterende vrije trap van Javairô Dilrosun won Jong Oranje vanavond vlak voor tijd van de leeftijdsgenoten uit Engeland. De zevende zege op rij én een ongeslagen jaar 2019 voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi.

Door Tim Reedijk

Nadat Jong Oranje vorige week haar sportieve plicht had gedaan door eenvoudig te winnen van Jong Gibraltar (0-6) in de EK-kwalificatie stond er vanavond een oefenwedstrijd tegen een veel sterkere tegenstander op het programma. Jong Engeland, dat net als de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi twaalf punten uit vier EK-kwalificatieduels heeft, trad op De Vijverberg echter wel aan zonder gerenommeerde namen als Joe Willock (Arsenal), Mason Greenwood (Manchester United), Ryan Sessegnon (Tottenham Hotspur) en Reece James (Chelsea). Phil Foden van Manchester City speelde wel.

Jong Oranje was dominant in de eerste helft. Een doelpunt van het FC Groningen-tandem Deyovaisio Zeefuik (assist) en Kaj Sierhuis maakte daarin het verschil. Sierhuis miste het duel in Gibraltar nog omdat hij ziek was. Van de Looi koos vanavond behalve voor Sierhuis ook voor Kjell Scherpen, Rick van Drongelen en Ludovit Reis in plaats van Maarten Paes, Justin Hoogma en Ferdi Kadioglu omdat hij meer spelers in actie wilde zien.

Zwak moment

In de tweede helft wisselde Van de Looi er op los en Jong Engeland bracht namen onder anderen Greenwood, Sessegnon en James in. De bezoekers kregen ook eindelijk wat grip op de wedstrijd in de tweede helft en beloonden zichzelf met de gelijkmaker van Greenwood een kwartier voor tijd. Hij reageerde attent na een zwak moment van Van Drongelen. Dat was na een fase waarin Jong Oranje via invallers Cody Gakpo en Abdou Harroui voldoende mogelijkheden had voor een tweede Nederlandse treffer.

Die kwam er alsnog, toen Dilrosun vlak voor tijd mocht aanleggen voor een vrije trap en dat op schitterende wijze deed. Met zijn treffer liet hij nog maar eens zien dat hij na blessureleed weer helemaal terug is. Ook Van de Looi zal blij zijn: hij wint voor de zevende keer op rij met Jong Oranje en sluit 2019 ongeslagen af.