Volledig scherm
Nick Viergever en Steven Bergwijn. © Pro Shots

Bergwijn opnieuw uitblinker: 'PSV is voor mij het belangrijkste, de rest zie ik wel'

Steven Bergwijn was een van de uitblinkers tijdens PSV-Willem II, waarin de Eindhovenaren de buur een afstraffing gaven. De Tilburgers werden naar een kansloze 6-1 nederlaag gespeeld en het publiek in het Philips Stadion stond met name in de tweede helft regelmatig op de banken. 

Bergwijn genoot van de grote zege en zijn goals en is zo langzamerhand een van de publiekslievelingen bij PSV. ,,Ik heb het idee dat ik nu constanter aan het worden ben", zei de 20-jarige aanvaller, die in de slotfase in de spits speelde. 

Het publiek zong dat hij thuis hoort in Oranje, maar zelf is hij daar niet mee bezig geweest. ,,Natuurlijk wil je op het hoogste niveau spelen, maar die keuze is niet aan mij. Elke speler hoopt dat hij erbij zit en dat geldt ook voor mij." Bergwijn treurt echter niet. ,,PSV is voor mij het belangrijkste, de rest zie ik wel."

Volledig scherm
2018-09-01 20:01:58 EINDHOVEN, Netherlands , 01-09-2018, football , Dutch eredivisie season 2018 / 2019 , PSV stadium Philips Stadion , PSV - Willem II . PSV forwarder Steven Bergwijn (R) celebrating his 2-0 with PSV midfielder Pablo Rosario (R) , PSV defender Angelino ( Jose Angel Tasende ) (L) and PSV midfielder Jorrit Hendrix (LL) during the game PSV - Willem II . © ANP Pro Shots