Bij Willem II opgeleide Frenkie de Jong voor het eerst bij definitieve selectie Oranje

Frenkie de Jong zit voor de eerste keer bij de selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Peru (oefenwedstrijd) en Frankrijk (Nations League). Wesley Sneijder zit er voor het laatst bij voor zijn afscheidswedstrijd tegen Peru. 

Ronald Koeman heeft vanmiddag zijn selectie bekend gemaakt voor het oefenduel met Peru (de wedstrijd waarin Wesley Sneijder afscheid neemt van Oranje) en de eerste wedstrijd in de Nations League tegen wereldkampioen Frankrijk.

Ajacied Frenkie de Jong kan in een van die duels mogelijk zijn debuut voor Oranje maken. Waar De Jong mogelijk zijn eerste wedstrijd speelt, speelt Sneijder zijn laatste. De 34-jarige recordinternational staat voor zijn 134ste interland voor Nederland. Koeman heeft al aangekondigd dat Sneijder ongeveer een uur speeltijd krijgt.

Afvallers

Ten opzichte van de voorselectie is Steven Bergwijn de meest opvallende afwezige. De flankspeler steekt in een uitstekende vorm bij PSV, maar ontbreekt in de definitieve spelerslijst van Koeman. Hij sluit wel aan bij Jong Oranje. Ook Marco Bizot, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Terence Kongolo, Guus Til, Steven Berghuis, Eljero Elia en Wout Weghorst overleefden de definitieve schifting niet.

Volledig scherm
Frenkie de Jong. © ANP Pro Shots