Volledig scherm
John van den Brom als trainer van AZ, met op de voorgrond Myron Boadu. © VI Images

‘Boadu en Stengs zijn twee boefjes bij elkaar’

Calvin Stengs (20) en Myron Boadu (18) debuteerden bij AZ onder trainer John van den Brom, de huidige trainer van FC Utrecht. Hij zag hoe het duo vocht tegen zware blessures en uiteindelijk een definitieve oproep voor Oranje verdiende. ,,Wat goed is, komt snel.”

Volledig scherm
De 'derde musketier’ volgens Van den Brom, Owen Wijndal. © BSR Agency

Een glimlach ontvouwde zich op het gezicht van John van den Brom, geconfronteerd met de oproep van Boadu en Stengs voor het ‘grote’ Oranje voor het tweeluik van deze week. Onder de trainer maakten Stengs en Boadu hun eerste minuten voor AZ. Maar: Van den Brom zag ze ook wegvallen met serieuze blessures. Boadu over twee periodes met een knie- en enkelblessure; Stengs miste meer dan een jaar met een afgescheurde kruisband.

Dit seizoen zijn ze dé smaakmakers van AZ, dat zich op zijn beurt profileert als één van de leukst voetballende ploegen van de eredivisie. ,,Ik geniet van ze. Het zijn twee boefjes bij elkaar. Ze wachten met Owen (Wijndal, red.) nog op de derde. Als die er nog bijkomt, zijn ‘De Drie Musketiers’ compleet”, aldus Van den Brom. ,,Dat zeiden we altijd bij AZ.”

Helemaal als een verrassing kwam de definitieve oproep van Boadu en Stengs niet voor de oud-trainer van AZ. ,,Wat is snel? Ik zie Calvin spelen en weet wat hij kan. En Myron liet het ook in Jong Oranje zien, niet alleen bij AZ. Dan is de volgende stap Oranje. Ja, dan gaat het snel. Wat goed is, komt ook snel. En dat geldt voor deze jongens helemaal. Ze zijn talentvol, maar mentaal hebben ze ook al veel meegemaakt omdat ze hebben moeten terugkomen van vrij ernstige blessures. Het belangrijkste moment is als ze dan weer gaan spelen. Je ziet dat dat zich nu uitbetaalt. Geweldig.”

Volledig scherm
Calvin Stengs en John van den Brom. © BSR Agency