Volledig scherm
© Pim Ras Fotiografie
3
EINDE
4
  • Lennart Thy 5' 59'
  • Mike van Duinen 11'
  • Leroy Fer 39'
  • Steven Berghuis 51' 65'
  • Robert Bozenik 88'

Bozeník helpt Feyenoord aan spectaculaire zege met eerste eredivisiegoal

Róbert Bozeník kostte Feyenoord vier miljoen. De Slowaak zou een echte doelpuntenmaker moeten worden in Rotterdam, voorspelde technisch directeur Frank Arnesen. In Zwolle hielp de spits zijn nieuwe club aan drie punten. Kort voor tijd koos hij de diepte toen Pelle Clement de bal zomaar had verspeeld. Orkun Kökçü zag kans om de Slowaak aan te spelen en Bozeník maakte het karwei af: 3-4.

Door Mikos Gouka

PEC Zwolle tegen Feyenoord werd onder erbarmelijke omstandigheden afgewerkt, maar de mensen in het stadion moesten van begin tot eind op het puntje van hun kletsnatte stoel hebben gezeten. Wind en regen, een karrenvracht aan doelpunten en een excellerende Steven Berghuis zorgden voor de ingrediënten. PEC Zwolle nam de opening voor de rekening. Lennart Thy mocht al snel aanleggen vanaf de strafschopstip omdat Marcos Senesi een voorzet van Mike van Duinen al liggend met de arm had geblokt. Thy schoot onberispelijk raak: 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - Feyenoord (premium).

Niet veel later schoot Van Duinen via Edgar Ié de 2-0 binnen en leek Feyenoord al snel geklopt in Overijssel. Maar het kon alle kanten op vandaag in Zwolle. Leroy Fer kopte de aansluitingstreffer binnen na een prima voorzet van Berghuis: 2-1.

Feyenoord wilde doordrukken, maar verloor nog voor de pauze Luis Sinisterra met een knieblessure. Dick Advocaat wisselde niet alleen de Colombiaan, maar liet ook rechtsback Lutsharel Geertruida achter in de kleedkamer. De tweede helft, met Bozenik en Rick Karsdorp binnen de lijnen als vervangers, begon al net zo flitsend als deel één.

Berghuis schoot van afstand de 2-2 binnen. Thy zette Zwolle na een keurige actie weer op 3-2 maar niet veel later had de zeer actieve Berghuis de gelijkmaker alweer voor zijn rekening genomen. Feyenoord wilde meer in de wetenschap dat het bij winst nummer twee AZ tot op vier punten zou naderen. Dat lukte dus kort voor tijd. Door het domme balverlies van Clement, het inzicht van Kökçü en het killersinstinct van Bozeník.

Bekijk hier alle video’s uit de Feyenoord-playlist:

Lennart Thy.
Volledig scherm
Lennart Thy. © BSR Agency
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
PEC Zwolle - Feyenoord.
Volledig scherm
PEC Zwolle - Feyenoord. © AD