Henk de Jong langs de lijn bij de 9-0 tegen Ajax, half september. Vanavond hoopt hij met Cambuur met ruime cijfers te winnen van de amateurtak van de Amsterdammers.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk de Jong langs de lijn bij de 9-0 tegen Ajax, half september. Vanavond hoopt hij met Cambuur met ruime cijfers te winnen van de amateurtak van de Amsterdammers. © Pim Ras Fotografie

Cambuur wil er nu 9 maken in Amsterdam: ‘We willen ook goed in de beker presteren’

Ruim een maand na 9-0 in Amsterdam gaat Cambuur vandaag naar de hoofdstad. Nu slaan ze vlak voor de Johan Cruijff Arena linksaf om voor de beker te spelen op De Toekomst tegen de amateurs van Ajax. Dat zou best weer een 9-0 kunnen worden, maar dan andersom.

  1. Waarom de eredivisie komend seizoen voor een ware kunstgras-plaag moet vrezen
    PREMIUM

    Waarom de eredivisie komend seizoen voor een ware kunst­gras-plaag moet vrezen

    Kunstgras verdween de laatste jaren gestaag uit de eredivisie. Komend seizoen is het echter niet ondenkbaar dat de plastic velden een comeback beleven op het hoogste podium, nu FC Volendam, Excelsior en FC Emmen de belangrijkste kandidaten zijn voor de twee directe promotieplekken. Wat de vraag oproept: komen we ooit nog echt van het kunstgras af? ,,Wij willen absoluut naar echt gras, maar nu overstappen zou kapitaalvernietiging zijn.”