Volledig scherm
Jasper Cillessen. © Getty Images

Cillessen terug op bank Barça, in de basis bij Oranje?

Sneijder sluit morgen aanJasper Cillessen keerde gisteravond terug in de selectie van FC Barcelona bij het competitieduel met Huesca (8-2 voor Barça). Hij is dus op tijd fit voor de komende interlands met Oranje. Maar speelt Cillessen ook?

Door Maarten Wijffels

Cillessen had op 22 augustus een ribblessure opgelopen. De keeper meldt zich vandaag in Zeist, waar Oranje start met de voorbereiding op een oefenduel met Peru en een confrontatie met wereldkampioen Frankrijk in de Nations League. Mogelijk maakt bondscoach Ronald Koeman vandaag bekend wie officieel zijn eerste keeper wordt in die duels. Cillessen en Jeroen Zoet keepten allebei in twee van de vier oefenduels tussen maart en juni. De kans lijkt het grootst dat Cillessen net als onder Dick Advocaat zijn positie van nummer 1 behoudt. Dat zou wel betekenen dat Oranje opnieuw een interlandjaar ingaat met een keeper die zelden speelt op clubniveau.

poll

Wie moet er op doel bij Oranje?

  • Jasper Cillessen (59%)
  • Jeroen Zoet (41%)
9456 stemmen

Zoet keept altijd en doet het goed bij PSV. Cillessen is ook dit seizoen bij Barcelona stand-in voor Marc-André Ter Stegen. Even leek de ex-Ajacied deze zomer een transfer te maken, maar nu de markt dicht is, blijft Cillessen ten minste tot januari 2019 zitten waar hij zit. 

Koeman start met 24 spelers in Zeist. Wesley Sneijder sluit pas morgenavond aan. Hij speelt tegen Peru nog één keer mee, in zijn afscheidsduel. Sneijder finisht dan op 134 interlands.