Volledig scherm
Jasper Cillessen zag Steven Davis over schieten. © BSR Agency

Cillessen: Weer ging die penalty er niet in, dat mag toch wel gezegd worden

Jasper Cillessen wilde het graag even benadrukken na het gelijkspel van Oranje bij Noord-Ierland (0-0). ,,En weer ging die strafschop er niet in”, doelde hij op de misser van elf meter van Steven Davis. ,,Dat mag toch ook wel gezegd worden.”

Cillessen heeft de naam dat hij nooit strafschoppen stopt. Bondscoach Louis van Gaal wisselde de geboren Groesbeker zelfs op het WK van 2014 toen een strafschoppenserie tegen Costa Rica in aantocht was. ,,Maar nu zijn er drie van de laatste vijf strafschoppen op mij niet in gegaan. Het klopt dat al die strafschoppen over werden geschoten. Ik had die ballen inderdaad liever zelf gestopt maar mis is mis.

Quote

Ik moet natuurlijk geen De Ligt worden

Joël Veltman over zijn handsbal

Cillessen deed er alles aan om Davis uit zijn concentratie te halen. Hij dronk een flesje water leeg en bleef maar mekkeren dat de bal niet op de stip lag. ,,Maar die bal lag ook niet op de stip. Dus dat mag ik dan toch zeggen. Het belangrijkste is dat we weer naar een groot toernooi gaan”, zei Cillessen. ,,Ik weet van het WK van 2014 hoe leuk dat is.”

Joël Veltman, veroorzaker van de penalty, kon in ieder geval opgelucht adem halen. Net als anderhalve week geleden met Ajax tegen Chelsea ging de bal op de stip na zijn handsbal. Maar in tegenstelling tot het duel in de Champions League in Londen ging die bal er zaterdagavond niet in.

Volledig scherm
De handsbal van Joël Veltman. © ANP

Steven Davis schoot huizenhoog over vanaf elf meter. ,,Gelukkig wel”, grapte Veltman. ,,Maar ik moet natuurlijk geen Matthijs de Ligt worden”. doelde hij op zijn ploeggenoot bij Oranje die dit seizoen ook al wat strafschoppen heeft veroorzaakt.

,,Ik weet niet of dit een strafschop was”, zei Veltman. ,,Maar ik weet wel dat ik er net als tegen Chelsea heel weinig aan kon doen. Ze schieten van dichtbij op je arm en je krijgt een penalty tegen. Ik kan dat niet helpen maar ben erg blij dat die penalty er niet in ging.”

Bekijk hieronder de samenvatting van Noord-Ierland - Nederland: