2 juli 2010, Port Elizabeth: Maarten Stekelenburg tikt een schot van de Braziliaan Kaká onder de lat vandaan in de kwartfinale van het WK. Oranje zou uiteindelijk met 2-1 winnen.
Volledig scherm
PREMIUM
2 juli 2010, Port Elizabeth: Maarten Stekelenburg tikt een schot van de Braziliaan Kaká onder de lat vandaan in de kwartfinale van het WK. Oranje zou uiteindelijk met 2-1 winnen. © Getty Images

‘Dat Stekelenburg op een tractor door Europa trok, is niet relevant’

Joop HieleVoor Maarten Stekelenburg gloort op zijn 38ste nog een EK met Oranje. Komt de plek in de voorselectie voor de WK-kwalificatie de doelman die tien jaar geleden zijn hoogtepunt beleefde nog toe? Oud-internationals begrijpen bondscoach Frank de Boer. ,,Als Cillessen voor het EK niet fit blijkt, zou ik Stekelenburg daar opstellen”, klinkt het zelfs.

 1. David Endt hoopt op ‘Andy van der Meijde-momentje’ van Ajax in Rome

  David Endt hoopt op ‘Andy van der Meij­de-momentje’ van Ajax in Rome

  David Endt zat op 19 maart 2003 als teammanager van Ajax naast de dug-out toen Andy van der Meijde zijn club in het uitduel met AS Roma na 36 seconden op weg naar de kwartfinales van de Champions League pegelde. ,,Ik zag die bal van onderaf klimmen naar de bovenhoek”, weet hij nog. ,,Die keeper was kansloos. En toen dat ‘schuttersgebaar’ van Andy. Normaal hoor je wel als een speler een treffer bijzonder wil vieren. Maar dit kwam voor mij uit het niets.”
 1. Samenvatting | RKC nipt onderuit tegen Ajax
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | RKC nipt onderuit tegen Ajax

  11 april
 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie