Volledig scherm
Matthijs de Ligt © Matthijs de Ligt of Ajax NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES

De Ligt: Mentaal zware klap voor Ajax

Ajax heeft volgens aanvoerder Matthijs de Ligt zondag een mentale klap gekregen. Enkele uren nadat concurrent PSV punten had laten liggen bij FC Emmen (2-2) kwam de Amsterdamse club ook niet verder dan een gelijkspel tegen sc Heerenveen: 4-4. 

,,Ik denk dat wij van ons tweeën het minste uit dit weekeinde komen'', zei De Ligt bij FOX Sports, doelend op de titelstrijd tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren hebben nu nog steeds twee punten voorsprong.

,,Iedereen is hier goed ziek van. Wij hebben een mentale klap gekregen'', erkent De Ligt. ,,Hoe moeilijk het ook is en hoe erg we ook balen, we moeten onze rug rechten. Donderdag spelen we voor de beker weer tegen Heerenveen, we hebben dan wat recht te zetten. En zondag is de Klassieker tegen Feyenoord. We balen heel erg, maar we moeten door.”

Lamprou: Lammers kon niet meer bij de bal

Kostas Lamprou, die pas kort voor de aftrap hoorde dat hij André Onana onder de lat moest vervangen, zag er bij een aantal tegendoelpunten niet goed uit. ,,Zoals ik het in mijn hoofd heb, kan ik mezelf misschien die derde goal van Heerenveen kwalijk nemen'', zei de Griekse keeper, die bij een stand van 3-3 ontsnapte aan een strafschop toen hij Sam Lammers onderuit liep. ,,Ik was te laat en raakte hem, maar hij kon ook niet meer met de bal.'' 

Volgens de Friese spits had de bal wél op de stip gemoeten. ,,Hij gaf me een beuk waardoor ik niet meer bij de bal kon. Het was volgens mij gewoon een penalty.‘’

Lammers hoorde tijdens de warming-up het publiek in Amsterdam juichen toen de uitslag van FC Emmen - PSV op de grote schermen verscheen. ,,Dat gaf ons extra stimulans om nog een tandje extra te geven'', zei de huurling van PSV.