Volledig scherm
Duel tussen FC Den Bosch en TOP Oss © Soccrates/BSR Agency

Dit staat er vanavond op het spel voor FC Den Bosch, TOP Oss en RKC

laatste speelronde kkdMet de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie op het programma staat er nog een hoop op het spel voor FC Den Bosch, TOP Oss en RKC Waalwijk. De drie ploegen zijn (zo goed als) zeker van deelname aan de nacompetitie, maar nog niet alle kaarten zijn geschud.

De eerste vier niet-Jong-teams achter kampioen FC Twente stromen pas in in de halve finale van de nacompetitie.

FC Den Bosch  (zesde, speelt tegen Go Ahead Eagles)

De opdracht voor FC Den Bosch is duidelijk: TOP Oss en NEC en Cambuur voorblijven. Die zesde plek achter Jong PSV is namelijk heilig. Zoals het er nu voor staat, treft Den Bosch Sparta in de halve finale van de nacompetitie. Maar er zijn meerdere kapers op de kust voor die halve finaleplek. Interim-trainer Erik van der Ven weet wat zijn ploeg te doen staat.  ,,Winnen om de eerste ronde van de play-offs te kunnen overslaan. Dat lijkt me duidelijk.”

TOP Oss (zevende, speelt tegen Helmond Sport)

Voor TOP Oss zijn de play-offs net als voor FC Den Bosch een zekerheid. Toch staat er nog wat op het spel. Bij winst bestaat namelijk de mogelijkheid dat TOP concurrent FC Den Bosch voorbij stuift. De Bosschenaren staan nu nog één punt voor op de club uit hun buurgemeente, en de plek die zij daarmee bezetten geeft hen het recht de eerste ronde van de play-offs over te slaan. Bij de huidige stand zou TOP tegen RKC Waalwijk uitkomen in de eerste ronde van de nacompetitie. De winnaar van dat duel zou tegen Excelsior uitkomen.

RKC Waalwijk (tiende, speelt tegen FC Eindhoven)

RKC Waalwijk zou de play-offs theoretisch nog mis kunnen lopen. Maar er zullen weinig mensen geloven dat MVV bij machte is om in de laatste speelronde drie punten en een verschil in doelsaldo van veertien te overbruggen. Dus gaat het er vooral om wie de Waalwijkse club in de eerste ronde van de play-offs om promotie op 10 mei zal treffen. Bij de huidige stand lonkt een duel met TOP. De winnaar van dat duel zou tegen Excelsior uitkomen.

Volledig scherm
Stand in de Keuken Kampioen Divisie