De nieuwe eredivisiebal.
Volledig scherm
De nieuwe eredivisiebal. © ANP

Dit zijn álle eredivisiewedstrijden voor 2020-2021

Compleet programmaDit is het competitieprogramma van de eredivisie. Dit kan nog veranderen. Zo moeten de exacte data én de aanvangstijden nog worden bepaald. Ook met duels van clubs die actief zijn in Europa kan de komende zes weken nog worden geschoven, in datum en in tijd.  Vanaf de 22ste speelronde, in februari, moeten alle data en aanvangstijdstippen nog worden aangepast.

 1. Eredivisie: PSV opent tegen FC Groningen, Willem II tegen Heerenveen
  Compleet programma

  Eredivisie: PSV opent tegen FC Groningen, Willem II tegen Heerenveen

  De eredivisie krijgt volgend seizoen januari als topper- en klassiekermaand. Liefst zes onderlinge duels tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ worden dan gespeeld. In het officiële competitieprogramma dat de KNVB vanochtend vrijgaf, is zoals aangekondigd maximale flexibiliteit ingebouwd. Van speelronde 22 tot en met 34 staan alleen de affiches nu al vast. De precieze speeldagen en aftraptijden volgen pas in de week voor kerst.
 2. Massapsycholoog vreest het ergste na chaos in stadions: ‘Te veel onopgeloste problemen in de samenleving’
  PREMIUM
  Massapsycholoog

  Massapsy­cho­loog vreest het ergste na chaos in stadions: ‘Te veel onopgelos­te problemen in de samenle­ving’

  Het ging woensdagavond opnieuw mis in een voetbalstadion. Het duel FC Groningen - Vitesse (0-1) werd tijdelijk gestaakt vanwege wangedrag van fans. Eerder gebeurde dit al bij andere wedstrijden. Is hier sprake van een zorgwekkende trend of berusten de incidenten op toeval? Dat eerste, stelt massapsycholoog Jan Derksen. ,,Mijn voorspelling is dat dit geweld nog veel erger gaat worden.”