Volledig scherm
Tessel Middag. © pro shots

Drama voor Tessel Middag: weer zware knieblessure

De vrees van Tessel Middag (25) is waarheid geworden. De voetbalster van Oranje heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen. Voor de tweede keer is de kruisband van haar linkerknie gescheurd. De middenvelder miste het gewonnen EK in eigen land en is nu opnieuw maanden uit de roulatie.

Middag was na een lange revalidatieperiode eindelijk weer aangesloten bij de Oranjeleeuwinnen. Maar afgelopen zondag sloeg het noodlot opnieuw toe tijdens de training van het Nederlands team. Gevreesd werd al voor ernstig knieletsel en dat werd vandaag bevestigd. Middag speelde voor de Engelse club Manchester City waar haar contract niet werd verlengd.

Bondscoach Sarina Wiegman reageert aangeslagen. ,,Dit is verschrikkelijk nieuws, allereerst voor Tessel zelf. Ze heeft keihard gewerkt om op topniveau terug te keren en weer aan te sluiten bij de selectie van Oranje. We leven met haar mee en wensen haar veel sterkte.''

  1. Hongerige Zoet is trots op zijn nieuwe contract: 'PSV voelt vertrouwd en goed'
    Video

    Hongerige Zoet is trots op zijn nieuwe contract: 'PSV voelt vertrouwd en goed'

    Jeroen Zoet ondertekende in 2007 zijn eerste PSV-contract en beschikt nu over een verbintenis waarvan de einddatum liefst veertien jaar verder ligt. ,,Heel mooi. Het voelt vertrouwd en goed. Deze zomer deden zich geen kansen voor die beter voelden, maar dat is zeker niet de enige reden dat ik blijf. Ik voel me goed bij deze club, dat is de belangrijkste reden. PSV past goed bij me en ik wil samen met de anderen op zoek gaan naar nieuwe successen."