Volledig scherm
Joel Drommel © ANP Pro Shots

Drommel verkiest FC Twente - TOP Oss boven belangrijke interland Jong Oranje

Joël Drommel heeft er voor gekozen komend weekeinde met FC Twente tegen TOP Oss te spelen en de wedstrijden van Jong Oranje te laten schieten. De doelman heeft daarop het trainingskamp van de selectie van bondscoach Erwin van de Looi verlaten. 

Yanick van Osch van Jong PSV is opgeroepen als vervanger.

Vrijwel geen enkele geselecteerde speler heeft in de interlandperiode verplichtingen bij de club, aangezien de meeste competities stil liggen. In de eerste divisie wordt echter een normaal programma afgewerkt. En Drommel speelt met zijn club in die klasse.

Van de Looi was teleurgesteld: ,,We hebben hem natuurlijk niet voor niets geselecteerd en hadden hem er graag bij gehad. Wel is het zo dat we spelers nodig hebben die hier voor de volle 100 procent willen zijn. Joël gaf aan zich op dit moment liever te richten op zijn club en dat hebben we te respecteren.''

Jong Oranje speelt deze week de belangrijke interland tegen Jong Engeland. Bij winst maakt de ploeg nog kans op plaatsing voor het EK.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?