Volledig scherm
Joel Drommel © ANP Pro Shots

Drommel verkiest FC Twente - TOP Oss boven belangrijke interland Jong Oranje

Joël Drommel heeft er voor gekozen komend weekeinde met FC Twente tegen TOP Oss te spelen en de wedstrijden van Jong Oranje te laten schieten. De doelman heeft daarop het trainingskamp van de selectie van bondscoach Erwin van de Looi verlaten. 

Yanick van Osch van Jong PSV is opgeroepen als vervanger.

Vrijwel geen enkele geselecteerde speler heeft in de interlandperiode verplichtingen bij de club, aangezien de meeste competities stil liggen. In de eerste divisie wordt echter een normaal programma afgewerkt. En Drommel speelt met zijn club in die klasse.

Van de Looi was teleurgesteld: ,,We hebben hem natuurlijk niet voor niets geselecteerd en hadden hem er graag bij gehad. Wel is het zo dat we spelers nodig hebben die hier voor de volle 100 procent willen zijn. Joël gaf aan zich op dit moment liever te richten op zijn club en dat hebben we te respecteren.''

Jong Oranje speelt deze week de belangrijke interland tegen Jong Engeland. Bij winst maakt de ploeg nog kans op plaatsing voor het EK.

  1. Van Bronckhorst: Andere spelers? We moeten vooral anders op het veld staan

    Van Bronck­horst: Andere spelers? We moeten vooral anders op het veld staan

    Giovanni van Bronckhorst denkt dat zijn spelers de klap van de nederlaag bij PEC Zwolle voldoende hebben verwerkt om morgen van Fortuna Sittard te kunnen winnen in het bekertoernooi. ,,Het was een tik om zo te beginnen na de winterstop’’, zegt Van Bronckhorst. ,,We zijn goed met het verlies omgegaan in die zin dat we het goed hebben kunnen analyseren. Morgen moeten we er staan. Met andere spelers? We moeten vooral anders op het veld staan.’’