Dubbele cijfers voor Ajax in achtertuin Ten Hag

videoMet een met dubbele cijfers gewonnen wedstrijd (2-11) in de achtertuin van trainer Erik ten Hag in Oldenzaal is Ajax officieel aan het nieuwe seizoen begonnen. ,,Ik wil verder bouwen.”

Een maand en tien dagen na de laatste wedstrijd van het seizoen waarin Ajax beslag legde op het landskampioenschap en nog geen twee maanden na de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur heeft de club alweer het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen achter de rug.

Bij Quick ’20, dichtbij voor Erik ten Hag die na afloop zijn dochter knuffelt en op de schouders werd geslagen door menig toeschouwer. Oldenzaler Ten Hag trekt als bekende Nederlandse trainer wel vaker bekijks in de stad waar zijn gezin woont en hijzelf ook als hij niet op de Amsterdamse Zuidas vertoeft. Maar nooit was hij zo populair als nu, na Ajax’ imposante Champions Leagueseizoen. Een seizoen dat hij een vervolg wil geven, klinkt het vastberaden. De gedachte is er niet geweest om al weg te gaan bij de landskampioen. 

,,Ik wil verder bouwen bij Ajax‘’, zegt Ten Hag. ,,Er zullen spelers weggaan, maar er blijven er ook een hoop. We gaan gewoon weer meedoen om de prijzen zoals Ajax dat ieder jaar doet.” 

Quote

Je moet er mentaal ook niet teveel in blijven hangen. De concurren­tie slaapt niet. Als je naar een hoger niveau wilt, dan moet je anticipe­ren.

Erik ten Hag

Hij is er ook de man niet naar die heel lang blijft nagenieten van succes. ,,Vorig seizoen was ik alweer bezig met dit seizoen. Met het plannen, met de scouting. Je moet er mentaal ook niet teveel in blijven hangen. De concurrentie slaapt niet. Als je naar een hoger niveau wilt, dan moet je anticiperen.” 

Zoals ook op de transfermarkt. Waar hij na de ontwikkelingen afwacht. ,,Want dat kan je toch niet voorspellen. Tot nu zijn we alleen Frenkie de Jong kwijt.” Nieuwkomer Promes geeft Ajax veel branie, denkt Ten Hag.

Volledig scherm
© BSR Agency

Tekst loopt door onder foto.

Pas geleden opende hij nog een jeugdtoernooi bij de Quick ’20, de club waar ook zijn zoon voetbalde. Net op de dag dat de Champions Leaguefinale in Madrid werd gespeeld. Zonder Ajax dus. ,,Soms zit het mee, soms zit tegen”, zei Ten Hag voor de camera van het jeugdtoernooi toen zelf, nuchter zoals ze hem kennen in Twente. Eerder al verkende hij er, in zijn vakantie, nog voor het seizoen nog begon, de accommodatie en de velden. Tussen het trainingsschema’s maken voor het nieuwe seizoen door, want eigenlijk heeft hij nooit echt vakantie.

Ten Hag is nu in Oldenzaal ineens de bekende Erik ten Hag van Ajax die Nederland weer eens deed smullen van legendarische Champions Leaguewedstrijden en die andere bekende Oldenzalers inmiddels naar de kroon steekt. Topscheidsrechter Björn Kuipers fluit de grootste vedetten van de wereld terug. Van Jan Vennegoor of Hesselink hangen shirts in de Quick-kantine. Maar hun Tukker Ten Hag laat, na diverse omzwervingen in Deventer, Eindhoven, München en Utrecht, toch maar mooi bij die grote club uit het westen zien hoe dat nu allemaal moet, goed voetballen.

Tekst loopt door onder foto.

Volledig scherm
© Robin Hilberink

Met dinsdag een selectie die voornamelijk bestond uit jeugdspelers had Ajax geen kind aan hoofdklasser Quick ‘20. Internationals zoals de nieuwste aanwinst Quincy Promes sluiten zich later aan. Klaas Jan Huntelaar was er wel bij. Hij schoot binnen een vijf minuten al twee keer raak. Ook Vaclav Cerny (drie keer), Noa Lang, Victor Jensen (twee keer), Dani de Wit en Brian Brobbey scoorden. Quick schoot één keer in eigen doel. Toch kan Oldenzaal gerust zijn want zij weten: ooit komt Ten Hag terug. Rijdt hij de IJssel over, dan is hij pas weer echt thuis.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt per direct afscheid van commercieel directeur Robbert Klaver. Hij verschilde met de rest van de clubleiding van mening over het toekomstige beleid op commercieel gebied. ,,Iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. ,,Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden."