Volledig scherm
Wim Collard, Aleksei Korotajev, Ton Caanen, en Nicolas Anelka (vlnr) op de tribune bij Roda JC. © EPA

Ex-Roda JC-directeur Caanen verdacht van fraude

Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, wordt verdacht van belasting- en hypotheekfraude, zo meldt dagblad De Limburger. Justitie onderzoekt ook de rol van oud-commissaris Hessel Meijer en ex-directeur Wim Collard.

De Fiscale Opsporings- en Inlichtingendienst (FIOD) viel op 11 december 2018 binnen bij Roda JC en doorzocht ook het in het stadion aanwezige kantoor van projectontwikkelaar Meijer en de woning van Caanen. De FIOD zou vooral Caanen op de korrel hebben gehad.

„Voor zover wij er zicht op hebben gaat het hier om een voormalige ¬medewerker van de club en is het zo dat Roda JC geen blaam treft. Wij zijn ook op geen enkele manier door de betrokken instantie aangesproken. Voor Roda is dit dus een gesloten boek”, luidt de reactie van de club.

Hoofdverdachte Caanen zou de fiscus tussen 2015 en 2017 voor zeker enkele tienduizenden euro’s hebben benadeeld. Hij werd in 2017 weggestuurd bij Roda en werkt tegenwoordig bij de Slowaakse club FK Senica. Meijer (60) vertrok in januari 2019 als commissaris bij Roda.