Volledig scherm
Marcus Edwards en Dennis Eckert buigen de achterstand van Excelsior om in een 2-1-zege. © BSR Agency
2
EINDE
1
  • Marcus Edwards 62'
  • Dennis Eckert 65'
  • Michael de Leeuw 59'

Excelsior passeert Emmen na knappe comeback in degradatiekraker

Het was op voorhand een onvervalste zes punten-wedstrijd, de clash tussen Excelsior en FC Emmen. Uiteindelijk was het de thuisclub die het meest content van het veld stapte. Eindstand op Woudestein: 2-1.

Door Dennis van Bergen

Het vak met meegereisde FC Emmen-supporters liet zich nog maar eens horen, na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior. Een klein eerbetoon leek het aan hun club, die met zoveel passie knokt voor handhaving in de eredivisie. Op Woudestein, waar voor de Drenten lang zicht was op een resultaat, werd die ijver niet beloond. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisclub.

Volledig scherm
Anco Jansen van FC Emmen in duel met Marcus Edwards (Excelsior). © BSR Agency

De uitslag was een gevolg van een vermakelijke tweede helft, die op momenten op en neer golfde, en waarin de uiteindelijke winnaar lang niet te voorspellen was geweest. Meest bepalende man aan de zijde van Excelsior: Marcus Edwards, die bij beide Rotterdamse doelpunten een rol vertolkte. Bij de eerste was hij degene die het net liet bollen na een bekeken schot in de verre hoek. Vervolgens gaf Edwards het passje waaruit invaller Dennis Eckert de tweede goal maakte voor de ploeg van Adrie Poldervaart.

Een tamelijk plotse wending van het duel was het. Even daarvoor leek FC Emmen immers nog op weg naar wéér een stunt. Michael de Leeuw werkte een voorzet van Caner Cavlan geroutineerd binnen. En tekende daarmee voor de 0-1 in de ontmoeting, waarin de Drenten in de slotfase furieus jacht maakten op een punt. Zelfs doelman Kjell Scherpen ging mee naar voren.

Hoe anders was de eerste helft. Daarin was van enige opwinding nog nauwelijks sprake. Beide ploegen speelden dermate voorzichtig dat er voor serieus gevaar voor beide doelen amper sprake was. De bezoekers testten de keeperskwaliteiten van Excelsior-doelman Alessandro Damen nu en dan via De Leeuw (schot over) en Andrej Lukic (kopbal over). Aan de andere kant zeilde een vrije trap van Ryan Koolwijk ternauwernood over en had Lorenzo Burnet pech dat een goede individuele actie geen vervolg kreeg.

De tweede helft vergoedde evenwel veel. Met Excelsior als de meest gelukkige. Die Rotterdammers laten de gevarenzone, in elk geval weer even, achter zich. De ploeg staat nu veertiende (25 punten). FC Emmen (24 punten) zakt naar plaats zestien en voelt de hete adem van de staartploegen in de nek. 

Volledig scherm
Dennis Eckert viert de 2-1 voor Excelsior. © BSR Agency
Volledig scherm
© AD Sportwereld