Volledig scherm
© ANP Pro Shots
1
EINDE
1
  • Ahmad Mendes Moreira 76'
  • Sander van de Streek 16'

FC Utrecht en FC Groningen schieten weinig op met gelijkspel

FC Groningen en FC Utrecht, twee teams die de punten zo hard nodig hebben om de onderste regionen van de eredivisie te verlaten, schieten met het puntje dat ze vanmiddag aan hun onderlinge treffen overhielden weinig op (1-1).

Door Tim Reedijk

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

FC Groningen kende een rampzalige week met onder meer de bekeruitschakeling tegen FC Twente (0-2), maar toch sprak het publiek het vertrouwen in de de spelers en staf uit middels een groot, positief spandoek. Dat hielp de ‘Trots van het Noorden’ aanvankelijk niet om zich sportief te revancheren. FC Utrecht was de baas in Groningen en kwam na een uitstekende actie van Gyrano Kerk op voorsprong. Sander van de Streek hoefde alleen maar tegen zijn voorzet aan te lopen.

Waar optimisme moest heersen, daalde er vlak voor rust voorzichtig gefluit van de tribunes. Maar na de pauze kwam FC Groningen wél overtuigender voor de dag. Michael Breij was snel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Dat was even later hetzelfde lot voor een uithaal van Simon Gustafson van FC Utrecht.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

De Zweed pakte daarna alsnog de hoofdrol door een rode kaart in de 67ste minuut, alweer de vierde (!) van FC Utrecht dit seizoen (inclusief de KNVB-bekerwedstrijd tegen MVV). En dus moesten de bezoekers zich wederom laten inzakken en groeide de hoop bij FC Groningen. Invaller Ahmad Mendes Moreira schoot een kwartier voor tijd uit een rebound de gelijkmaker achter doelman David Jensen.

Even leefde de hoop op een uiterst belangrijke driepunter op bij de dolende thuisploeg, maar FC Utrecht hield stand en kwam via een schot van Nicolas Gavory op de paal in blessuretijd nog het dichtste bij de overwinning. Maar gezien de eerste helft kan de ploeg met het puntje vermoedelijk maar moeilijk leven.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots