3
EINDE
0
  • Simon Gustafson 57'
  • Jean-Christophe Bahebeck 80' 90'

FC Utrecht soeverein naar finale play-offs na nieuwe zege op Heracles

VideoFC Utrecht heeft zich soeverein geplaatst voor de finale van de play-offs. Na de zege van 2-0 in Almelo was de ploeg van Dick Advocaat in een matige vertoning ook vanavond met 3-0 te sterk voor Heracles (goals Gustafson en twee van Bahebeck). FC Utrecht komt in de finale voor een ticket in de voorronde van de Europa League uit tegen Vitesse of FC Groningen. Die twee komen later vanavond in actie. 

Door Tim Reedijk

FC Utrecht is inmiddels de onvervalste koning van de play-offs, tevens de ploeg die zich het vaakst voor Europees voetbal wist te plaatsen via dat extraatje. Vandaag zette Dick Advocaat een grote stap naar een fraaie afscheidstournee in Nederland door met FC Utrecht voor de tweede keer in deze halve finales Heracles Almelo te verslaan.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

De basis daarvoor zette hij op zijn Advocaats, door een Utrechtse muur op te trekken waar Heracles maar sporadisch een scheurtje in kon aanbrengen. Dat deed de amusementswaarde weinig goed. Na de saaie eerste helft, stand 0-0, leek ‘De Kleine Generaal’ uit op de genadeklap. Die kwam er toen Cyriel Dessers werd gevloerd in het zestienmetergebied en Heracles-goalie Janis Blaswich voor de vierde keer dit seizoen Gustafson in de ogen kon aankijken.

Volledig scherm
© BSR Agency

Blaswich moest in de eredivisie in beide ontmoetingen al vissen bij penalty’s van de Zweed, ook zaterdag in het Polman Stadion (0-2) passeerde Gustafson de doelman vrij achteloos. Ook vanavond was de Duitser kansloos: 1-0.

Heracles wist dat de missie om er nog drie te maken in Galgenwaard daarmee een schier kansloze werd. Sterker, FC Utrecht nam het heft in handen en bouwde de score verder uit via Jean-Christophe Bahebeck, die de vroeg geblesseerde Riechedly Bazoer verving. Hij zorgde in de slotfase zelfs nog voor de 3-0.

Maar de echte uitdaging voor FC Utrecht komt in de finales, wanneer Vitesse de tegenstander is. De Arnhemmers wonnen vanavond betrekkelijk eenvoudig van FC Groningen en zullen met vertrouwen de finale tegemoet gaan.

Volledig scherm
© BSR Agency