Volledig scherm
© Wouter Dill

Feyenoord bevestigt aanstelling Troost: ‘De ideale TD is niet voorhanden’

Feyenoord heeft de aanstelling van Sjaak Troost als interim-technisch directeur bevestigd. Algemeen directeur Jan de Jong is verheugd met zijn komst, maar geeft ook toe dat de club andere opties heeft onderzocht.

Op de clubsite laat Troost weten dat hij vol vertrouwen aan de slag gaat. ,,Omdat ik de club goed ken natuurlijk. En dus weet dat er - bijvoorbeeld met mijn mededirecteuren en mensen als Stanley Brard, Dirk Kuyt, de nieuwe trainer Jaap Stam en nog talloze anderen - genoeg collega’s met specifieke kennis en vaardigheden in huis zijn om samen tot goede besluiten voor Feyenoord te komen.”

De Jong is blij met de hulp van Troost. ,,Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale TD is momenteel niet voorhanden. Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft.”