Volledig scherm
Frenkie de Jong in actie tegen het Juventus van Cristiano Ronaldo. © Pim Ras Fotografie

Frenkie de Jong lanceert website voor fans: ‘Voetbalervaringen van dichtbij volgen’

Voetballer Frenkie de Jong heeft een eigen website gemaakt voor zijn fans. Via dat platform wil hij Nederlandse en Spaanse supporters op de hoogte houden van zijn avonturen bij FC Barcelona.

De 22-jarige middenvelder uit Arkel zal via zijn website foto's, video's en het laatste nieuws delen. Daarnaast is er een korte biografie te vinden waarin ook zijn eerste club ASV Arkel aan bod komt. ,,Ik ben enorm blij dat ik naast mijn social media ook een eigen website heb. Zo kan iedereen mijn voetbalervaringen van dichtbij volgen’’, is te lezen op de website. Naast de Nederlandse pagina is er ook een Spaanse variant. ,,Ik wil ook graag de Barça-fans welkom heten.’’

75 miljoen

Via amateurclub ASV Arkel en Willem II kwam De Jong in 2015 bij Ajax terecht. Daar groeide hij uit tot spelmaker en bereikte hij het Nederlands elftal. Door zijn goede spel speelde hij zich in de kijker van FC Barcelona, dat 75 miljoen euro betaalde voor zijn diensten. Dat bedrag kan oplopen tot 86 miljoen. Daarmee zou de middenvelder de duurste Nederlander ooit zijn.

Volledig scherm
Frenkie de Jong verkast naar FC Barcelona. © EPA

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Arkel en omstreken? Schrijf je hier in!