Volledig scherm
Calvin Stengs moet de seizoenshervatting waarschijnlijk missen. © BSR Agency

Geblesseerde Stengs twijfelgeval voor Willem II

AZ moet het zaterdagavond mogelijk doen zonder één van de sterspelers die de eerste seizoenshelft kleurden. Calvin Stengs heeft een bovenbeenblessure en sloeg gisteren de ochtendtraining over. De nummer twee van de eredivisie beslist zaterdag of Stengs, die dit seizoen goed is voor vier doelpunten, kan starten tegen Willem II. 

,,We hopen dat dat hij er toch bij is”, zo zei Slot gisteren. ,,Maar als hij er niet bij is, hebben we genoeg mogelijkheden om hem te vervangen. Sugawara kan hem bijvoorbeeld vervangen en Aboukhlal ook. Gudmundsson niet, die is geblesseerd.” Met Aboukhlal is dus een voormalig speler van Willem II een potentiele vervanger.
De nieuwe Noorse aanwinst Hakon Evjen kan ook op de positie van Stengs uit de voeten maar een basisplaats komt voor hem waarschijnlijk te vroeg. ,,Hij heeft nog wel even de tijd nodig waarschijnlijk. Dat is anders dan bijvoorbeeld Ramon Leeuwin die er ook bij is gekomen maar er direct staat. Die woont alweer in Almere waar hij al een huis had. Daarom hebben we hem ook aangetrokken. We wilden een speler die er direct zou staan.”

AZ kende een fraaie eerste seizoenshelft maar sloot 2019 af met een nederlaag tegen Sparta. ,,Daar heb ik nog wel lang aan gedacht”, zegt Slot. ,,En het maakte ook zeker een verschil met hoe we de winterstop in gingen. Aan de andere kant zijn we nog in de race voor drie competities. Dat besef is heel sterk.”