Volledig scherm
Kevin Vermeulen van RKC houdt Jeff Stans van de bal. © BSR Agency
0
EINDE
0

Go Ahead komt met de schrik vrij tegen RKC

Het eerste duel tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles in de finale van de play-offs om promotie heeft geen winnaar opgeleverd (0-0). De thuisploeg kreeg vooral rust enkele flinke kansen via onder andere Darren Maatsen om een treffer te produceren. Dat lukte echter niet. Dinsdag volgt de return in de Adelaarshorst in Deventer. 

Vooral oud-Eagle Darrne Maatsen liet het na Go Ahead pijn te doen. Door de bloedeloze remise heeft de ploeg van trainer John Stegeman dinsdagavond in de Adelaarshorst voldoende aan een minimale zege om na drie jaar weer te promoveren naar het hoogste niveau.

Gesproeid

Gezien de krachtsverhoudingen mag Go Ahead zeker niet mopperen over het resultaat, dat overigens voor beide ploegen niet ongunstig is. Het kunstgrasveld was in tegenstelling tot afgelopen woensdag - in Den Bosch - wél gesproeid, maar Go Ahead had in Waalwijk wederom erg veel moeite met de ondergrond. Spelers hadden ruzie met de bal en combinatievoetbal was niet waarneembaar.

RKC was daarentegen scherp vanaf het begin. De thuisploeg zette Go Ahead al vroeg onder druk en kreeg genoeg kansen om voor de rust op voorsprong te komen. Paul Quasten raakte de lat met een afstandspegel, maar de grootste kans was voor Darren Maatsen, in de 35ste minuut. De oud-Eagle omspeelde doelman Verhulst en had de bal voor het intikken. Doordat zijn inzet te slap was, kon Gino Bosz de bal echter ternauwernood voor de doellijn wegwerken.

Buitenspel

Een minuut later kreeg Maatsen een soortgelijke kans. Hij omspeelde opnieuw Verhulst en scoorde ditmaal wél. De treffer werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel, concludeerde ook VAR Danny Makkelie. Go Ahead kwan in de eerste helft niet verder dan een schotje van Thomas Verheydt, dat simpel gepakt kon worden door doelman Etienne Vaessen, en een poging van Paco van Moorsel (hoog over).

In de tweede helft nam de Waalwijkse storm wat af. Al kreeg invaller Kevin Vermeulen nog wel twee grote schietkansen om RKC naar de overwinning te schieten, eentje halverwege de tweede helft en de tweede in de slotminuut. Maar Go Ahead hield dus stand, met moeite.

Volledig scherm
RKC - Go Ahead Eagles © AD Sportwereld