Volledig scherm
© ANP

Goudhaantje Martens: Er zat heel veel venijn in dat schot

Lieke Martens was vanavond weer eens het goudhaantje voor de Oranje Leeuwinnen. Ze was na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije (1-0) opgelucht, maar niet tevreden over het spel van haar ploeg.

Tegen het nog puntloze Slowakije worstelde Nederland, totdat Martens in de extra tijd de fraaie 1-0 binnenschoot. ,,Hij zat er lekker in'', sprak ze na afloop bij Veronica. Door de zege gaan Noorwegen en Nederland op 4 september in een rechtstreeks duel vechten om het enige directe WK-ticket in deze poule.

Klus geklaard dus, maar Martens kon onmogelijk tevreden zijn. ,,Het was lastig. Ik vind ook dat we meer hadden moeten laten zien dan we vandaag gedaan hebben. We zijn gewoon beter, dat moeten we uitdrukken in meer doelpunten'', was ze eerlijk.

Toch was de aanvalster van Barcelona ook opgelucht. ,,Ik ben hartstikke blij dat hij er in de 90ste minuut nog in gaat, er zat heel venijn in dat schot. Je gaat maar door, blijft geloven en hebt gewoon meer kwaliteit dan Slowakije. Dan geeft dit wel een heel lekker gevoel.''

  1. Hongerige Zoet is trots op zijn nieuwe contract: 'PSV voelt vertrouwd en goed'
    Video

    Hongerige Zoet is trots op zijn nieuwe contract: 'PSV voelt vertrouwd en goed'

    Jeroen Zoet ondertekende in 2007 zijn eerste PSV-contract en beschikt nu over een verbintenis waarvan de einddatum liefst veertien jaar verder ligt. ,,Heel mooi. Het voelt vertrouwd en goed. Deze zomer deden zich geen kansen voor die beter voelden, maar dat is zeker niet de enige reden dat ik blijf. Ik voel me goed bij deze club, dat is de belangrijkste reden. PSV past goed bij me en ik wil samen met de anderen op zoek gaan naar nieuwe successen."