Róbert Bozeník juicht na zijn winnende goal tegen Fortuna Sittard zaterdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Róbert Bozeník juicht na zijn winnende goal tegen Fortuna Sittard zaterdagavond. © BSR Agency

Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

Oud-spits FeyenoordHoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak.  Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’

Analyticus Theo Janssen vond er voetballend nog wel het één en ander aan mankeren, aanvoerder Steven Berghuis prees de enorme energie die de Feyenoord-spits brengt en trainer Dick Advocaat wacht liever nog even af om te vertellen waar de mogelijkheden van Róbert Bozeník precies liggen. Feit blijft dat de 20-jarige Slowaak, vorige maand voor vier miljoen euro losgeweekt bij MSK Zilina, in drie wedstrijden al tweemaal de winnende treffer voor zijn rekening nam. Stanislav Griga kent Bozeník wél erg goed. De 58-jarige Slowaak, die tussen 1990 en 1992 voor Feyenoord speelde, stond bij MSK Zilina de afgelopen twee jaar bijna dagelijks met hem op het veld als spitsentrainer.

  1. FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

    FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

    FC Twente pleit voor geduld bij de besluitvorming over het al dan niet uitspelen van de eredivisie. De voetbalclub uit Enschede staat achter het standpunt van de KNVB en de Eredivisie CV, die vooralsnog de mogelijkheden blijven onderzoeken om dit seizoen nog af te maken. Bijna de helft van de clubs uit de eredivisie, waaronder Ajax, AZ en PSV, wil liever dat het seizoen per direct wordt beëindigd vanwege de coronacrisis.