Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC.
Volledig scherm
Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC. © ANP

Groep ondernemers vangt verliezen Roda JC op

Vier ondernemers gaan de Limburgse voetbalclub Roda JC er bovenop helpen. Ze willen dat Roda volgend seizoen weer speelt in de bovenste regionen van de eerste divisie. Een van deze ondernemers, Bert Peels, zei woensdag tijdens een persconferentie dat de ondernemers het jaarlijkse verlies van Roda van 1,5 miljoen euro gaan dekken.

De bezem wordt gehaald door de oude structuur van de voetbalclub, bleek uit de woorden van Peels. Die wordt volledig vervangen. De voormalige aandeelhouders, de Rus Aleksei Korotajev en de stichting FSU, staan hun aandelen af. Alle aandelen vloeien voortaan in een Stichting Roda JC, en er wordt een nieuwe Raad van Commissarissen aangetrokken. Aan de gemeente Kerkrade is gevraagd de huur van het stadion te verlagen.

Er komt bovendien een speciale Compliance Officer, een functionaris die toeziet op de integriteit van de club. Hij zorgt ervoor dat er geen uitgaven worden gedaan die het voortbestaan van de club mogelijk in gevaar kunnen brengen. ,,Juist deze Compliance Officer is een noviteit in de voetbalwereld", zei Peels. ,,Maar het is voor ons een belangrijke voorwaarde geweest om transparant en verantwoord financieel beleid te voeren.”

De ondernemers die Roda voortaan onder de arm nemen zijn beursmiljonair Roger Hodenius, ICT-ondernemer Stijn Koster, belegger Mercurius en Bert Peels.

Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC.
Volledig scherm
Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC. © ANP
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.