Derk Boerrigter juicht nadat hij met een hattrick RKC Waalwijk op 11 maart 2011 de zege heeft bezorgd op FC Volendam.
Volledig scherm
PREMIUM
Derk Boerrigter juicht nadat hij met een hattrick RKC Waalwijk op 11 maart 2011 de zege heeft bezorgd op FC Volendam. © Pro Shots

Hoe de woede van Derk Boerrigter een toptransfer blokkeerde: ‘Er waren eigenlijk alleen maar verliezers’

Oud-profsDerk Boerrigter was tussen 2009 en 2011 dé smaakmaker op het veld bij RKC Waalwijk, maar achter de schermen ging het ook weleens mis. Toch kijkt de voormalige linksbuiten met veel plezier terug op zijn periode in Waalwijk.

Hij was een publiekslieveling bij RKC Waalwijk. De inmiddels 33-jarige Derk Boerrigter werd opgeleid door FC Twente en later Ajax. Via Haarlem en FC Zwolle kwam de vleugelspits medio 2009 terecht bij het gepromoveerde RKC, waar hij een ijzersterk debuutjaar in de eredivisie kende met zeven doelpunten en vijf assists. Desondanks degradeerden de Waalwijkers. Boerrigter werd door de fans verkozen tot Speler van het Jaar en de clubs stonden voor hem in de rij. ,,Ik wilde natuurlijk graag in de eredivisie blijven en de interesse was er, maar Mo Allach (toenmalig technisch directeur van RKC, red.) hield dat tegen door een miljoen euro te vragen. Een belachelijke prijs. Ik was echt woedend.”