Klaas-Jan Huntelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaas-Jan Huntelaar. © BSR Agency

Huntelaar nog in onzekerheid: ‘Mijn kinderen willen ook niet dat ik al stop’

InterviewGeneratiegenoten als Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart gingen hem al voor, zij het door de ‘normale’ uitgang. Plotseling is de afscheidsvraag nu ook actueel voor Klaas-Jan Huntelaar. Heeft de 36-jarige spits van Ajax door de coronacrisis zijn laatste wedstrijd wellicht al gespeeld?

Door Freek Jansen

Opeens lijkt het nieuwe leven van Klaas-Jan Huntelaar te zijn begonnen. Voetbal als dagelijkse zekerheid is sinds de coronacrisis weggevallen. De 36-jarige Achterhoeker vindt zichzelf thuis in Angerlo, net zoals veel ouders momenteel, terug als leraar van zijn vier kinderen Seb (10), Axel (8), Puck (6) en Jim (3) – of als hun speelkameraad. Daarnaast brengt de voetballer tijd door in het krachthonk, in zijn ­eigen moestuin, of tot voor kort op zijn mountainbike koersend door de prachtige omgeving van Montferland.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”