Volledig scherm
Kevin Brands hield vorig jaar zijn conditie op peil bij de beloften van RKC. © Wilber Hack

Kevin Brands toe aan veertiende club in zijn loopbaan; middenvelder vertrekt naar Thailand

Kevin Brands stapt zondag op het vliegtuig naar Thailand. Bij Lampang FC, de club waar ook Melvin de Leeuw speelt, ligt een contract voor een seizoen voor de zoon van de technisch manager van Everton Marcel Brands klaar.

,,Dat er een contract klaar ligt wil niet altijd zeggen dat je er ook daadwerkelijk gaat spelen”, zegt Brands. ,,In het Aziatische voetbal is het niet ongebruikelijk dat zich in de laatste fase nog complicaties voor doen. Daarom is iets pas zeker als de handtekening gezet is.”

Brands speelde het afgelopen seizoen bij tweede divisionist VVSB. Hij was aan Nederland gebonden omdat zijn dochtertje te vroeg ter wereld kwam en een paar maanden in het ziekenhuis moest verblijven. ,,Maar ik heb altijd gezegd dat ik in de winterstop weer open zou staan voor het vervolgen van mijn professionele loopbaan. Ik ben blij dat Lampang nu op mijn pad komt.”

Brands gaat aanvankelijk alleen naar Thailand. Zijn vrouw en twee kinderen volgen als hij de sleutel voor zijn nieuwe huis in Den Bosch in ontvangst genomen heeft. Dat wordt waarschijnlijk begin april opgeleverd.

RKC en FC Den Bosch meegerekend wordt Lampang FC de veertiende club in de loopbaan van Kevin Brands. Die beleefde vier periodes bij Willem II en kwam ook voor NAC in actie. In Azië speelde Brands eerder bij Bali United.