KNVB.
Volledig scherm
PREMIUM
KNVB. © ANP

KNVB gooit reddingsboei uit: noodfonds en versoepelde licentie-eisen

Betaald voetbalClubs in het betaalde voetbal krijgen veel meer tijd van de KNVB om hun begroting in te leveren. In Zeist kijken ze of het licentiesysteem voor komend seizoen überhaupt nog kan worden toegepast.

Door Mikos Gouka

De datum van 15 juni was jarenlang heilig. Het was de dag dat alle betaald voetbalclubs in Zeist hun begroting ter goedkeuring moesten voorleggen aan de doorgaans strenge licentiecommissie van de KNVB. De coronacrisis heeft alles veranderd. ,,We zijn aan het onderzoeken hoe we het licentiesysteem in het seizoen 2020/’21 moeten gaan toepassen’’, laat een woordvoerder van de voetbalbond desgevraagd weten.

De datum van 15 juni wordt derhalve losgelaten. ,,Die datum is tot nader order verschoven zonder daar­bij al een nieuwe datum te noemen’’, aldus de KNVB. Want de clubs hebben tijd nodig. En de licentiecommissie kan straks moeilijk harde sancties uitdelen in een periode van diepe crisis.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.