Volledig scherm
Palacios en Heerkens in duel met Dolberg tijdens Ajax - Willem II © Soccrates/BSR Agency

KNVB houdt rekening met CL-kwartfinales Ajax: twee duels Willem II verplaatst

De KNVB heeft met het oog op de kwartfinale in de Champions League van Ajax weer geschoven met enkele wedstrijden in de eredivisie. De Nederlandse voetbalbond wil Ajax zodoende een optimale voorbereiding bieden op de Europese wedstrijden. Onder meer twee duels van Willem II zijn veranderd van aanvangstijd of datum.

Ajax speelt de eerste kwartfinale van de Champions League op 9 of 10 april, waarna de return wordt gespeeld op 16 of 17 april. De loting hiervoor vindt vrijdag 15 maart plaats bij de UEFA in Nyon. Om die reden wordt er in speelronde 29 en 30 met enkele wedstrijden geschoven in de eredivisie.

Vanavond speelt Ajax tegen PEC Zwolle. Die wedstrijd werd ook verschoven om Ajax de ruimte te bieden zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de return tegen Real Madrid, die uiteindelijk in een 1-4 winst resulteerde.

Willem II speelt zaterdag 6 april niet om 19.45 uur, maar om 18.30 uur thuis tegen Ajax. Een speelronde later krijgt de Tilburgse ploeg een dag extra rust. Willem II - PEC Zwolle is van zaterdag 13 april verplaatst naar zondag 14 april (14.30 uur). 

Check hieronder een overzicht van de wijzigingen:
Speelronde 29
Willem II – Ajax op zaterdag 6 april gaat naar 18.30 uur
FC Groningen – Excelsior op zaterdag 6 april gaat naar 19.45 uur

Wijzigingen speelronde 30
Ajax – Excelsior gaat van zondag 14 april naar zaterdag 13 april (18.30 uur)
Willem II – PEC Zwolle gaat van zaterdag 13 april naar zondag 14 april (14.30 uur)
Feyenoord – Heracles Almelo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
Fortuna Sittard – VVV-Venlo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
FC Utrecht – Vitesse op zondag 14 april gaat naar 16.45 uur

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.