Volledig scherm
Keeper Drommel van FC Twente. © ANP

KNVB verbiedt doelman Drommel in actie te komen voor Twente

Twee duels schorsingDoelman Joël Drommel mag van de KNVB deze interlandperiode niet spelen voor FC Twente. Daar heeft de voetbalbond FC Twente schriftelijk van op de hoogte gebracht.

Drommel bedankte gisteren voor Jong Oranje nadat hij te horen kreeg dat hij derde doelman was. Drommel keerde terug naar zijn club in de veronderstelling dat hij zaterdag tegen TOP Oss in actie kon komen. 

Maar volgens de regels van de internationale voetbalbond FIFA moet een speler aan een oproep van zijn land gehoor geven. Daarom mag Drommel van de KNVB van 3 tot en met 16 september niet voor Twente in actie komen. Hij mist daardoor de duels tegen Oss en FC Dordrecht.

Bondscoach Erwin van de Looi riep Yanick van Osch van Jong PSV als vervanger van Drommel op. De voorman van Jong Oranje reageerde teleurgesteld op het vertrek van de keeper van FC Twente uit het trainingskamp. ,,We hebben hem natuurlijk niet voor niets geselecteerd en hadden hem er graag bij gehad. Wel is het zo dat we spelers nodig hebben die hier voor de volle 100 procent willen zijn. Joël gaf aan zich op dit moment liever te richten op zijn club en dat hebben we te respecteren.''

Jong Oranje neemt het donderdag op Carrow Road in Norwich op tegen de Engelsen, vijf dagen later is Schotland op De Vijverberg in Doetinchem de tegenstander. Nederland staat in de kwalificatiegroep op de tweede plaats met elf punten uit zes duels. Engeland leidt met zestien punten, Schotland heeft er acht. De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het EK, de beste vier nummers twee strijden in de play-offs om twee tickets naar Italië.

Van de Looi heeft voor de wedstrijden drie keepers tot zijn beschikking. Naast Van Osch zijn dat Justin Bijlow (Feyenoord) en Indy Groothuizen (ADO Den Haag).