Koeman beslist op wedstrijddag over inzet Memphis en Wijnaldum

VideoBondscoach Ronald Koeman kan nog geen duidelijkheid geven over de inzet van Memphis Depay (hamstringblessure) en Georginio Wijnaldum (ziek). Koeman besluit pas morgen of ze mee kunnen spelen. Dan komt Oranje in actie tegen Noord-Ierland. 

,,Wijnaldum heeft gisteren voor de helft meegetraind en Depay was delen van de training van de partij”, zei Koeman in Belfast. ,,Ik zal ook kijken naar het type blessure. Dit is geen finale van een EK of WK. Het seizoen is na deze wedstrijd ook nog niet afgelopen.”

Wijnaldum lag afgelopen week met griep op bed en heeft alleen wat aan kracht verloren. Memphis herstelt van een hamstringblessure en loopt een groter risico als hij te snel zijn rentree maakt. De spits was belangrijk voor het Oranje van Koeman. Hij was met elf doelpunten en tien assists betrokken bij de 38 treffers die onder de huidige bondscoach werden gemaakt.

Koeman maakt ook pas morgen bekend of Jeroen Zoet of Marco Bizot zijn tweede doelman is. Het Nederlands elftal heeft morgenavond genoeg aan een gelijkspel tegen Noord-Ierland om zich te plaatsen voor het EK.

Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling Oranje. © AD

Video: ‘Bij Oranje kennen ze het begrip ‘feestwedstrijd’ niet meer’

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie