Koopmeiners: LASK Linz is gewoon een goede tegenstander

VideoTeun Koopmeiners zorgde er in de slotfase voor dat AZ volgende week niet uitzichtloos naar Oostenrijk afreist. Met hulp van de VAR wist AZ in een matige wedstrijd toch met een gelijkspel het veld af te stappen. ,,Je moet realistisch zijn: dit is gewoon een goede tegenstander”, doelt Koopmeiners op LASK Linz.

AZ begon goed aan de wedstrijd en dacht in de derde minuut een penalty te krijgen. Myron Boadu, die een licht zetje kreeg, viel echter net buiten het strafschopgebied, waardoor er een vrije trap werd toegekend. In de slotfase werd AZ wel door de VAR geholpen en benutte Koopmeiners het buitenkansje. ,,Ik moest stiekem wel lachen. Ik baalde dat we hem in de derde minuut niet meekregen, maar had in de slotfase geen twijfel dat ik hem binnen zou schieten.”

In de 26ste minuut kwam AZ op een 0-1 achterstand te staan. ,,We begonnen goed en kregen ze aan het wankelen. Dat we een goal tegen kregen via een inworp is doodzonde, want daar hebben we vooraf op gehamerd. Daarna gaven we het uit handen. Waar dat aan ligt? LASK Linz is gewoon een goede tegenstander. Je speelt niet tegen zomaar een club.”

Teun Koopmeiners.
Volledig scherm
Teun Koopmeiners. © BSR Agency

Geschorst

Volgende week moet AZ tenminste één keer scoren in Oostenrijk om langer in de Europa League te blijven. ,,We moeten er sowieso één maken, en het liefst twee. Het wordt hoe dan ook een flinke kluif.”

Door een schorsing zal Koopmeiners er volgende week niet bij zijn.

Teun Koopmeiners stuurt Alexander Schlager de verkeerde hoek in.
Volledig scherm
Teun Koopmeiners stuurt Alexander Schlager de verkeerde hoek in. © ANP Sport
Teun Koopmeiners loopt juichend weg na de 1-1.
Volledig scherm
Teun Koopmeiners loopt juichend weg na de 1-1. © BSR Agency