Volledig scherm
Dico Koppers in het revalidatiecentrum van de KNVB in Zeist. © Emiel Muijderman

Koppers staat na 500 dagen voor rentree bij PEC Zwolle

Na ruim anderhalf jaar gaat Dico Koppers vanavond weer zijn eerste minuten maken voor PEC. De linksback zal een half uur meespelen met de Zwolse beloften, die de reserves van ADO Den Haag (18.30 uur) treffen.

De 27-jarige Koppers scheurde eind augustus 2017 zijn achillespees tijdens een potje voetvolley op de training van PEC Zwolle. De verdediger was toen net hersteld van een enkelblessure die hij meenam uit zijn periode bij Willem II. Koppers werd geopereerd. Tijdens zijn herstel in het revalidatiecentrum van de KNVB in Zeist begaf de spier het echter weer, waardoor de pechvogel opnieuw onder het mes moest.

Een jaar na het nieuwe drama staat Koppers voor zijn officieuze rentree. De voorbije maanden trainde hij eerst afzonderlijk bij PEC, waarna de oud-Ajacied vanaf het trainingskamp in Spanje bij steeds meer collectieve onderdelen aansloot. De laatste stap in zijn revalidatie - het opdoen van wedstrijdritme - begint vanavond, als de linksback een half uur mee gaat doen in het beloftenduel van PEC en zijn voormalige club ADO. Zijn laatste speelminuten dateren van 26 augustus 2017, toen Koppers inviel tegen een andere oud-werkgever: FC Twente.

Volledig scherm
Dico Koppers tijdens Ajax - Manchester United in 2011. © PICS UNITED