Volledig scherm
PREMIUM
Edson Alvarez scoorde voor Ajax tegen Lille in de Champions League. © Pim Ras Fotografie

Kunnen Álvarez en Marin nu al bestempeld worden als miskoop in Amsterdam?

Voor beide spelers trok Ajax afgelopen zomer flink de portemonnee, maar vooralsnog kan zowel Edson Álvarez (22) als Razvan Marin (23) niet overtuigen. Vanavond tegen de amateurs van Spakenburg gloren mogelijk speelminuten op jacht naar betere tijden.

Door Freek Jansen

Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Carel Eiting. De drie invallers in het thuisduel met Sparta van afgelopen zondag spelen dit seizoen vooral hun wedstrijden bij Jong Ajax. Dat gold in de eerste seizoenshelft ook voor Ryan Gravenberch, die momenteel in de hoofdmacht een basisplaats heeft. Alle vier kwamen ze in actie tijdens de laatste wedstrijd van de Amsterdammers. Razvan Marin en Edson Álvarez zagen het negentig minuten vanaf de bank aan, zij hoefden hun trainingspak niet uit te doen.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’