Volledig scherm
Ludovit Reis (r) en FC Groningen directeur Hans Nijland tijdens de persconferentie waarop hij over zijn droomtransfer vertelt. © EPA

Ludovit Reis: FC Barcelona een jongensdroom die uitkomt

Ludovit Reis kon het een dag na het ondertekenen van zijn contract bij FC Barcelona nog amper geloven. ,,Dit is gewoon een jongensdroom die uitkomt”, zei de 18-jarige middenvelder van FC Groningen, die binnenkort vertrekt naar de Catalaanse topclub.

Door Sander de Vries

Reis vloog afgelopen woensdagochtend naar Barcelona voor zijn medische keuring. ,,Maar ik ben natuurlijk ook op de club geweest en dan zie je al die spelers langskomen”, zei Reis, met een flonkering in zijn ogen. ,,Cillessen sprak me aan, Busquets kwam me nog gedag zeggen, ik zag Messi het terrein oprijden. Dan denk je toch: wauw, daar sta ik toch even tegenover. Dat zijn kleine dingen die ik nooit meer zal vergeten.”

Een dag later zette hij zijn handtekening onder een contract dat hem voor de komende drie seizoenen voetballer van Barcelona maakt. Bovendien heeft de club nog een optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen. De club heeft geduld met de jeugdinternational, die maanden geleden al op de radar kwam bij Barcelona.

Quote

Busquets kwam me nog gedag zeggen, ik zag Messi het terrein oprijden. Dan denk je toch: wauw

Ludovit Reis

Reis: ,,Het is de bedoeling dat ik in de voorbereiding met de A-selectie van Barcelona ga meedoen. En dat ik vervolgens mijn minuten ga maken in Barcelona B. Het ligt er natuurlijk aan hoe ik mezelf presenteer aan de trainer. Nu is mijn doel vooral dat ik ga doorpakken en veel ga leren van de club en de jongens die daar trainen en spelen.”

,,Ik heb het als jonge speler bij FC Groningen moeilijk gehad, toen ik moest terugkomen van een blessure”, zei Reis. ,,Ik heb in die periode veel steun gekregen van mijn trainers, jeugdtrainers, familie en het gastgezin waarin ik woonde. Daar ben ik die mensen enorm dankbaar voor. Deze transfer is voor mij een jongensdroom, maar ook een heel groot compliment voor de club.”