Mark Parsons als coach van Portland Thorns in oktober 2016.
Volledig scherm
Mark Parsons als coach van Portland Thorns in oktober 2016. © Hollandse Hoogte / Rex by Shutterstock

Mark Parsons (34) moet na Spelen opvolger Sarina Wiegman worden

Oranje LeeuwinnenDe Engelsman Mark Parsons, die ook de Amerikaanse nationaliteit heeft, moet na de Olympische Spelen de opvolger van Sarina Wiegman worden als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Parsons (34 jaar) heeft geen ervaring als bondscoach, maar is wel succesvol als coach van vrouwenteams in de Verenigde Staten. Hij is nu coach van Portland Thorns.

 1. Arne Slot over transfergeruchten Feyenoord: ‘Zerrouki heeft een interview gegeven, Aursnes niet’

  Arne Slot over transferge­ruch­ten Feyenoord: ‘Zerrouki heeft een interview gegeven, Aursnes niet’

  Met Fredrik Aursnes op het middenveld opent Feyenoord zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Noor staat voor een overstap naar Benfica, maar zolang de nieuwe club van de Duitse trainer Roger Schmidt nog niet het gewenste bedrag op tafel legt waar de directie van Feyenoord mee akkoord gaat, is Aursnes uiteraard gewoon een steunpilaar van trainer Arne Slot. ,,En ik merk niets aan hem’', zegt Slot.
 2. Cijfers eredivisie | Excelsior-keeper Stijn van Gassel verrassende koploper, spelers van topclubs volgen
  Elftal van de Week

  Cijfers eredivisie | Excelsior-kee­per Stijn van Gassel verrassen­de koploper, spelers van topclubs volgen

  Doelman Stijn van Gassel is de verrassende koploper in het cijferklassement van AD Sportwereld na de eerste speelronde van de eredivisie. De keeper van Excelsior was tegen Cambuur onpasseerbaar en kreeg een 8 voor zijn optreden. Daarmee bleef hij spelers van Ajax, Feyenoord, PSV en FC Utrecht-spits Bas Dost voor. En dat bij zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau.