Volledig scherm
© AP

Memphis, Rodrigues en Broederliefde komen met fraaie actie voor Sparta-fans

Een hartverwarmend initiatief in Rotterdam. De rapformatie Broederliefde heeft - samen met onder anderen Memphis Depay en Garry Mendes Rodrigues - een aantal seizoenkaarten voor Sparta gekocht. Deze worden uiteindelijk verloot onder fans.

Bij het initiatief is nog een andere bekende voetballer betrokken, maar die wil volgens het statement van Broederliefde op Instagram ‘het liefst anoniem blijven’. Het groepje heeft acht seizoenkaarten gekocht en die worden uiteindelijk verloot onder fans die het moment financieel wat moeilijker hebben, door de coronacrisis.

,,Het is nu helaas voor iedereen een tijd van onzekerheid, omdat het afwachten is tot de samenleving weer ‘normaal’ wordt. Het is daarom extra belangrijk om in deze tijden elkaar te steunen en wij zouden Broederliefde niet zijn als wij dat niet op onze manier zouden doen", zo valt er te lezen.

Zowel Memphis en Rodrigues (nu spelend voor Galatasaray) heeft een verleden bij de de club uit Spangen, de Rotterdamse wijk waar ook de leden van Broederliefde vandaan komen. Eerder besloten Virgil van Dijk (FC Groningen) en Georginio Wijnaldum (Sparta) hun oude eredivisieclubs al te hulp te schieten.

Volledig scherm
© BSR_AGENCY
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.