Volledig scherm
De spelers van Feyenoord onder-19 gaan naar binnen. © BSR Agency

‘Miniklassieker’ zonder publiek afgemaakt

De afgelopen zaterdag gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 wordt komende zaterdag uitgespeeld op sportcomplex de Toekomst in Amsterdam. Dat gebeurt wel achter gesloten deuren, dus zonder publiek, heeft de KNVB bepaald. Ajax heeft ook een boete ontvangen van 2500 euro onvoorwaardelijk en 7500 voorwaardelijk.

De ‘miniklassieker’ werd na ruim een half uur spelen gestaakt na een opstootje op de tribune. Ouders en kennissen van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax. Na een korte afkoelperiode besloot de scheidsrechter het duel niet meer te hervatten omdat de veiligheid van spelers en hun meegereisde familieleden en kennissen niet voldoende kon worden gewaarborgd.

De KNVB heeft nu bepaald dat het resterende uur van het duel zaterdagmiddag wordt afgemaakt bij een beginstand van 0-0. De jeugdteams van Ajax en Feyenoord maken samen uit wie er kampioen wordt. Feyenoord heeft aan één punt voldoende voor de titel. Ajax onder 19 wordt gecoacht door John Heitinga, Dirk Kuyt heeft Feyenoord onder 19 onder zijn hoede.

Volledig scherm
© BSR Agency