Stadion De Geusselt.
Volledig scherm
Stadion De Geusselt. © Pro Shots / Toin Damen

MVV wacht coronamaatregelen niet af en opent het stadion bij derby tegen VVV: ‘Bittere noodzaak’

MVV gaat hoe dan ook de toegangspoorten van Stadion de Geusselt open als op 4 februari de derby tegen VVV-Venlo gespeeld wordt. Dat gebeurt ongeacht of de huidige coronamaatregelen voor de sportwereld door het kabinet worden verlengd. ,,Niet om recalcitrant te zijn, maar het is bittere noodzaak. Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie", zo laat de club uit Maastricht weten.

 1. Vitesse wint dankzij late goal Openda van AZ, maar strijd om Europees ticket nog niet beslist
  Met video

  Vitesse wint dankzij late goal Openda van AZ, maar strijd om Europees ticket nog niet beslist

  Vitesse heeft de heenwedstrijd tegen AZ in de finale van de play-offs met 2-1 gewonnen. Loïs Openda maakte in de 86ste minuut de winnende goal bij zijn laatste wedstrijd in Arnhem, maar zondagmiddag valt de beslissing pas in Alkmaar. Dan wordt duidelijk welke club op 21 en 28 juli mag gaan uitkomen in de tweede voorronde van de Conference League, het toernooi waarin AZ en Vitesse dit seizoen tot de achtste finales kwamen.
 2. Demonstratie op komst? Clubs in Keuken Kampioen Divisie bereiden opening voetbalstadions voor

  Demonstra­tie op komst? Clubs in Keuken Kampioen Divisie bereiden opening voetbalsta­di­ons voor

  Clubs uit het betaalde voetbal zijn voorbereidingen aan het treffen om hun stadions weer open te stellen voor supporters. Hoewel bij alle sportwedstrijden al sinds november geen publiek is toegestaan vanwege de coronamaatregelen, willen de clubs hun stadions toch gaan openen. Het lijkt geen loos dreigement, want diverse ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie praten daar deze week over met de burgemeester van hun stad.