Volledig scherm
Pierre van Hooijdonk © Erwin Spek

NAC zoekt toenadering en praat met Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk is serieus in beeld om bij NAC een technische functie te gaan bekleden. Buiten het zicht van de schijnwerpers is hij benaderd om na te denken over een terugkeer bij de Bredase club. Informeel hebben beide partijen al van gedachten gewisseld. Dat melden goed ingevoerde bronnen.

Vorige week gaf Van Hooijdonk te kennen dat hij openstaat voor een oriënterend gesprek met de beleidsbepalers en bereid is te luisteren naar de ideeën van de mensen die het nu voor het zeggen hebben. Het is geen geheim dat het gros van de aandeelhouders, bij zowel de drie met een meerderheidsbelang als de zeventien met een minderheidsbelang, al langer de wens bestaat om NAC een Bredaas gezicht te geven. De aandeelhouders zouden niets liever zien dan dat Van Hooijdonk, met zijn netwerk en persoonlijkheid voor hen de ideale man, de nieuwe technisch manager van NAC wordt.

Volgens ingewijden staat Van Hooijdonk positief tegenover de toenadering van de clubeigenaren om hem meer bij NAC te betrekken. De oud-speler heeft bedenktijd gevraagd en zou serieus overwegen om de handschoen op te pakken, hoewel over een functie nog niet concreet is gesproken. De verwachting is dat komende week vervolggesprekken op de planning staan en dat in aanloop naar de thuiswedstrijd met Willem II volgende zondag meer duidelijkheid zal komen.